Swissdidac Bern 2018 Nov. 7-9 Halle 2.2 C04. Wir freuen uns auf Ihren Besuch!

Herbsttagung 2018 SGA Schweizerische Gesellschaft für Akustik in Sursee, 8. und 9. Nov. 2018


Vielen Dank an die Besucher für die interessanten Gespräche an unserem Stand in Sursee und an der SwissDidac/Bernexpo.


Alwin Baumann, Frank Baumann, Jacqueline Baumann, Benjamin Schaub, René Schmid

Zajvédelem irodákban, iskolákban

Az irodai telefonfülke, kiváló akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik, modern és könnyű megjelenésének köszönhetően a kortárs irodai rendszerek népszerű eleme, nyitott illetve zárható formában is megrendelhető.

A legjobb akusztikus tulajdonságokkal rendelkező nyitott telefonfülkék modern fényviszonyuknak köszönhetően népszerűek a kortárs irodák körében.

A diszkrét telefonhívások egyáltalán nem jelentenek problémát, a zárható telefonfülkének köszönhetően. Átlátszóság üvegelemekkel vagy textíliával kialakított privátszvéra - bármi lehetséges.

AOS termékek

Vannak olyan hangok /direkt hangok/ amiket le lehet halkítani, de vannak olyanok is /diffúz hangok/ amelyeket csak hangelnyelő eszközökkel lehet csillapítani.

A diffúz hangok annál magasabbak, minél több üveg, műanyag, kerámia, parketta … stb van a helységben.

A diffúz hangnyomást a termékeinkkel le tudjuk csökkenteni, így élhetőbbé tudjuk tenni a munka területeket.

Átépítés nélkül tudunk segítséget nyújtani.

Visszhang mentesítés alkalmas termékeink használatával érthetőbb a beszéd hang.

Hangszigetelő paravánokkal és fali abszorberekkel tudjuk csillapítani a kellemetlen zavaró hangokat. Mennyezeti abszorberek, vertikális abszorberek és tér elválasztó elemek segítségével a nyitott irodákban csökkenteni tudjuk a visszhangot. Asztali paravánokkal és hangelnyelő képekkel csökkentjük a beszéd hangokat. PET abszorberek, PU színes abszorberek, PU színes habok segítségével nyeljük el a zavaró hangokat , visszhangokat.

A hangelnyelő habok ideálisak nagy légterű termek pl. tantermek, ebédlők, konferencia termek, irodák, büfék, mosdók stb visszhang mentesítésére. Hatásával rövidebb utózengő időt érhetünk el, /RT60/ valamint a beszéd érthetőségét eredményezi. Ez által az emberi beszéd sokkal halkabbnak tűnik. Színek: bézs, kék, piros, szürke, zöld. A baffelekkel el lehet érni, hogy csökkentse a hang terjedésének sebességét /DL2-érték/ Ezeket a baffeleket nagy területekre lehet szerelni a mennyezetre, és igen jó a hangelnyelő képességük. Ha a terem belmagassága eléri a 3 métert, akkor le lehet lógatni a baffeleket a mennyezetről. A baffelek lehetnek kör vagy elliptikus formájúak is. A fehér PET – hab lemezek ideálisak visszhangos terekben, pl. tanterem, ebédlő , konferencia terem, iroda, büfé, mosdó , rendelőintézet…

Felszerelni azonban csak kar távolságon kívül célszerű, mert sérülékenyek és könnyen szennyeződnek. A fehérített PET – hab lemezek mérete 20 kg/m3 / 62 cm x 62 cm x 5 cm/ . Közvetlen egymás mellé lehet ragasztani őket. A nem fehérített, költség hatékony PET – hab lemezek szakmai jellegű felhasználása: gyártó csarnokok, üzemek. 40 kg/m3 súlyával, a legjobb hangelnyelő tulajdonsággal rendelkezik. Lehetőség van arra, hogy bevonjuk a paneleket perforált lemezzel, igy meg lehet védeni a portól. Szívesen nyújtunk szakmai segítséget . Segítünk kitalálni a legmegfelelőbb megoldást az Önök igényeinek és elvárásainak.

Asztali paravánok beépítése egyterű nyitott irodák és egyterű nyitott munka helyeken

A hangelnyelő paravánok nagyon népszerűek a következő okok miatt

  • felfogják a hangot, így megakadályozzák a hang terjedését /pl. Telefon/
  • alkalmasak rátűzdelni üzeneteket, vagy kisebb képeket
  • biztosítani lehet ez által a privát szférát az egyterű irodákban
  • nagyon könnyen összeszerelhetőek

Hangelnyelő paravánok, ideális térelválasztók

  • felfogják a közvetlen hangokat /pl. telefon/ így megakadályozzák a hang terjedését
  • alkalmasak kisebb üzenetek és képek kitűzésére

Hangnyelő paravánok

Baffelek

Hangnyelő habok